Tuinman Bredene

In de tuin gaat veel werk zitten. Je kan ervoor kiezen om het zelf te doen, maar door een tuinman uit Bredene in te huren houd je tijd over en ben je verzekerd van een goed eindresultaat. Klussencentrale informeert je over de diverse tuinwerken en werkzaamheden van een tuinman. Ben je op zoek naar een tuinaannemer?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vind een geschikte tuinman uit Bredene door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten. Op deze pagina vind je handige info over de prijzen van tuinwerken. Profiteer van diverse handige bespaartips.

tuinman Bredene

Tuinwerken uitvoeren?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met een tuinaannemer bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel zonder verplichting.

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes voor gevelrenovatie te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten.


tuinaannemer Bredene


Waarom een tuinman inschakelen?

Een tuin aanleggen en ontwerpen is een lastige klus. Het is veel moeilijker dan je denkt en het kost ook nog eens heel veel tijd. Mensen die zelf een tuin aanleggen komen vaak niet verder dan een grasveld, stenen terras of wat bloemen planten. Er zijn veel meer dingen mogelijk, bijvoorbeeld; een vijver of mooie sierbestrating.

Een tuinman is gespecialiseerd in dit vak en zijn daarom vaak efficiënt, snel en vakkundig waardoor je langer plezier hebt van je tuin.

Wat kost een tuinman?

Bij een tuinman wordt de prijs vaak met het uurloon berekend. Dit komt omdat iedere tuin anders is en elke tuin heeft ander onderhoud nodig. Om deze reden is het dus lastig om een gemiddelde prijs vast te stellen. Niet alle tuinmannen in Bredene berekenen hun prijs per uur, sommigen berekenen het wel per m² of houden een vast bedrag aan.

Natuurlijk hangen de kosten ook af van de werkzaamheden die de tuinman moet verrichten, materiaalkosten, kosten voor het gebruik van machines en eventuele voorrijkosten. Het is handig om van tevoren een prijs af te spreken om zo later niet voor onverwachte kosten te staan.

Wat kost een tuinman?

Dienst Kosten incl BTW
Tuinman €35,- à €50,- per uur

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een voorstel op maat!

tuinman prijzen

Welke keuzes bepalen de prijs van een tuinman?

  • Tuinontwerp laten maken: als je geen idee hebt hoe je je tuin wilt hebben, is het handig om een tuinontwerp te laten maken. Het is een soort plattegrond, waarbij je kan zien hoe de tuin eruit komt te zien. De kosten van een tuinontwerp van 100m² liggen tussen de €360,- en €500,-. Als je zelf een ontwerp maakt, kan het je dus €500,- schelen.
  • Tuinaanleg zelf doen: je kan natuurlijk een tuinontwerp laten maken, maar dat hoeft niet te betekenen dat deze tuinaannemer in Bredene ook de tuin gaat aanleggen. Dit zal €75,- tot €250,- per m² kosten. Je kan er ook voor kiezen om zelf de tuin aan te leggen.
  • Onderhoud: elke tuin heeft onderhoud nodig, maar een tuin onderhouden kost wel veel tijd. Hier kan je een tuinman voor inschakelen. Voor het onderhouden van de tuin, betaal je ongeveer €35,- tot €55,- per uur.

Voor alle tuinwerken (overzicht)

Veel mensen denken dat een tuinman alleen geschikt is voor het tuinonderhoud, maar dat is niet het geval. Een tuinman doet veel meer als dat, zoals; het geven van tuinadvies, het aanleggen van een nieuwe tuin, het onderhouden van de tuin en het renoveren van de tuin.

Wil je besparen op de diverse tuinwerken? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind zo de tuinaannemer in Bredene die voor jou klus geschikt is!

Tuinadvies

Wanneer je niet weet waar je moet beginnen, is het handig om tuinadvies te vragen. Je kan tuinadvies vragen over het veranderen van je tuin, maar je kan ook advies vragen over hoe je die luizen uit de rozenstruik kunt halen.

Tuinaanleg Bredene

Wil je een keer wat anders met de tuin? Dan kan je een tuinaannemer in Bredene inschakelen voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin, blijft er niks van de oude tuin over. De werkzaamheden bij het aanleggen van een nieuwe tuin, kunnen zijn het planten van bomen en het leggen van bestrating.

Tuinonderhoud Bredene

Als je een mooie tuin aan hebt laten leggen, is het belangrijk om daarna goed de tuin te laten onderhouden of het zelf te onderhouden. Door goede tuinonderhoud, heb je langdurig plezier van de tuin en is het fijn om met mooi weer in de tuin te zijn.

Tuinrenovatie

Heeft de tuin een opknapbeurt nodig, maar ben je nog wel tevreden met de inrichting? Dan kan je kiezen voor een tuinrenovatie.

Bij een tuinrenovatie blijft de inrichting van de tuin hetzelfde, maar worden er bijvoorbeeld nieuwe planten ingezet, beschadigde tegels vervangen of worden de tuinmeubels weer opgeknapt.

Tuinreovatie in beeld

De onderstaande video geeft een goed beeld hoe een tuinrenovatie van een kleine tuin globaal in zijn werk gaat.

Tuinontwerp

Weet je niet wat je wil, laat dan een tuinontwerp maken. Het is een plattegrond, waar je kan zien hoe de tuin eruit gaat zien. Aan de hand van jou wensen, wordt er een tuinontwerp gemaakt.

Tuinwerken prijzen

Dienst Prijs
Tuinadvies €60,- per uur (maximum 1,5 uur)
Tuinaanleg €75,- tot €250,- per m²
Tuinonderhoud €35,- à €55,- per uur
Tuinrenovatie €50,- tot €100,- per m²
Tuinontwerp €360,- tot €500,- per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een voorstel op maat!

Vergunning nodig?

Wil je verharde constructies aanleggen in de tuin? Dan heb je in principe een vergunning nodig. Er bestaat een vrijstellingsregeling, waardoor je zonder vergunning al een heel eind kunt komen.

Niet in elke gemeente gelden dezelfde regels.

Daarom is het handig voordat je begint met tuinwerken om bij de gemeente even te informeren over de regels van een vergunning en de regels voor het krijgen van een vrijstelling. Op de site Omgevingsloketvlaanderen.be vind je meer informatie over de vergunningen vrijstellingen.

Tuinaannemer Bredene kiezen, waarop letten?

  • Welke hovenier heeft het snelste tijd voor je?
  • Zijn de kosten van het materiaal inbegrepen?
  • Wat zijn de kosten van een hovenier in [var1}?
  • Vraag naar de ervaringen van mensen om je heen

Wil je de goedkoopste tuinaannemer bij jou uit de buurt? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind de tuinaannemer bij jou uit de buurt en bespaar op de voorrijkosten!

tuinwerken Bredene

Bespaartips voor het inschakelen van een tuinman

Doe het zelf: door werkzaamheden zelf te doen, zoals het opruimen van rommel of het onkruid eruit te halen, bespaar de tuinman tijd. De tuinman bespaart hierdoor tijd en jij geld.

Lokale bedrijven: niet alle bedrijven rekenen de voorrijkosten. Het is handig om hier dus even naar te kijken. Als een bedrijf wel voorrijkosten rekent, is het handig om een bedrijf uit de buurt te kiezen, om zo niet te veel voorrijkosten te betalen.

Vergelijk offertes: niet elke tuinman in Bredene is natuurlijk even duur. De ene tuinman rekent €35,- per uur en de andere rekent €55,- per uur. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het handig om offertes te vergelijken. Hier kan je de goedkoopste en dichtstbijzijnde tuinman vinden.

Tuinman gezocht Bredene? Gratis offertes vergelijken!

Wil je een nieuwe tuin, tuinrenovatie, tuinontwerp of alleen maar tuinadvies? Dan is het een handig idee om een tuinman uit Bredene in te schakelen!

Start de gratis offerteaanvraag!

Door vrijblijvend en gratis offertes vergelijken, kom je uit bij de tuinman die geschikt is voor jou soort tuinwerk. Wil je nog meer besparen op de tuinwerken? Kies dan ook de tuinman bij jou in de buurt!

Meest recente aanvragen

Tuinaannemer voor onderhoud Brugge
Tuinrenovatie Kortrijk
Grasmaaien Oostende
Onkruid wieden Roeselare
Boomverzorging Waregem
Tuinman voor diverse klussen Ieper
Tuinaanleg kleine tuin Menen
Diverse tuinwerken Knokke-Heist
Tuinontwerp laten maken Wevelgem
Tuinonderhoud Harelbeke
Tuin renoveren Izegem
Tuinadvies Zwevegem