Gevelrenovatie Genk

Ben je van plan om je gevel te renoveren en ben je op zoek naar informatie over gevelrenovatie in Genk? Op deze pagina is de benodigde informatie te vinden als je van plan bent om je gevel te renoveren. Ben je op zoek naar een gevelwerker voor gevelrenovatie?

Start de gratis offerteaanvraag!

Op Klussencentrale vergelijk je zonder verplichtingen diverse gevelrenovatie experts uit Genk en omgeving. Vergelijk aanbiedingen en bespaar op de kosten door te vergelijken. Op deze pagina vind je informatie over de diverse soorten gevelrenovaties, de kosten, premies, en tips om te besparen op de prijzen van gevelrenovatie.

gevelrenovatie Genk

Je gevel renoveren?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met een gevelwerker bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel vrijblijvend.

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes voor gevelrenovatie te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten.


gevel renoveren Genk

Waarom een gevelrenovatie uitvoeren?

Een vervuilde gevel is niet mooi. De gevel is namelijk wel het visitekaartje van de woning. Als de gevel vervuild is, is de kans op onkruid, mossen en algen groot. Een vervuilde gevel is ook een nadeel voor het wooncomfort. Er zullen scheurtjes in de gevel komen, waardoor regenslag en vocht ervoor zorgen dat het voegwerk begint af te brokkelen. Door dit binnendringende vuil, zal er een onaangename geur binnentreden. Ook zal er warmte verloren gaan, wat extra verwarmingskosten als gevolg geeft.

Gevelrenovatie, inzicht in de mogelijkheden

Kan jouw gevel een gevelrenovatie gebruiken? Er zijn diverse soorten manieren om een gevel te renoveren. Dit loopt van voegwerken tot aan hele nieuwe gevelbekleding, maar ook alleen de gevel schoonmaken geeft al een groot verschil. Een gevelrenovatie maak je in principe zo uitgebreid als je zelf wilt.

 • Voegwerken: voegen verslijten heel gemakkelijk door de verschillende weersomstandigheden. Ook bij een intensieve gevelreiniging kunnen de voegen beschadigd raken. Onder voegwerken valt: voegen uithakken of uitslijpen en uiteindelijk opnieuw voegen.
 • Kapotte gevelstenen vervangen: hierbij is vakkennis nodig. Het is belangrijk dat je dezelfde steen uitzoekt en dat je de oude steen er netjes uithakt.
 • Gevel impregneren: nadat je de gevel hebt gerenoveerd of hebt laten reinigen, is het handig om de gevel te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel waterdicht wordt.
 • Raamdorpels vervangen: een raamdorpel heeft de functie om de waterafvoer te bevorderen. Dus als de raamdorpel is versleten, is het handig dat deze wordt vervangen.
 • Gevel schoonmaken: gevel schoonmaken kan op verschillende manieren. Bij kleine vervuiling: stoomreiniging of met nevelstralen en bij een grote vervuiling: zandstralen of door chemisch reinigen.
 • Nieuwe gevelbekleding: als je een complete gevelrenovatie gaat, kies je voor een nieuwe gevelbekleding. Dit is een grote klus, want eerst wordt de oude gevelbekleding verwijdert en daarna wordt de nieuwe geplaatst. Dit kan bestaan uit diverse soorten materiaal, bijvoorbeeld: hout, metaal of PVC.

gevelrenovatie prijzen Genk

Gevelrenovatie prijzen

De prijzen van een gevelrenovatie in Genk kunnen heel erg verschillen. Dit hangt af voor welke renovatie je gaat er welke gevelwerken nodig zijn voor jou gevel.

Ga je voor alleen de voegwerken, dan ben je gemiddeld rond de €50,- per m² kwijt, maar ga je echt voor een compleet nieuwe gevel, dan ben je gemiddeld wel dan €125,- per m² kwijt. Je kan de renovatie zelf zo prijzig maken als je zelf wilt. Hieronder vind je een tabel waar de verschillende vormen van gevelrestauratie en de prijzen zijn uitgewerkt.

Voor een exact prijsoverzicht adviseren we je om gratis offertes te vergelijken.

Wat kost een gevelrenovatie?

Gevelwerken Genk Prijzen
Voegen uithakken €30,- à €45,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- à €50,- per m²
Gevel voegen €15,- per m²
Kapotte gevelstenen vervangen €12,50 per steen
Gevel impregneren €12,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Gevelreiniging  
Stoomreiniging ± €5,- per m²
Nevelstralen €15,- à €20,- per m²
Chemisch reinigen ± €15,- per m²
Zandstralen €12,- à €15,- per m²
Nieuwe gevelbekleding incl. isolatie  
Kunstleien €75,- à €80,- per m²
Metaal €50,- à €150,- per m²
PVC €75,- à €125,- per m²
Gevelbepleistering €80,- à €120,- per m²
Crepi €100,- à €140,- per m²
Natuurleien €110,- à €125,- per m²
Hout €100,- à €150,- per m²
Steenstrips €200,- à €250,- per m²

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een prijsopgave op maat!

Wat beïnvloedt de prijs van gevelrenovatie?

Een gevelwerker kan bepaalde keuzes maken voor de klant wat het best is voor de gevel. Maar jij kan ook keuzes maken die invloed hebben op de prijs. Je kan de renovatie zo duur maken als je zelf wilt.

 • Bereikbaarheid: als de plek van de renovatie niet goed bereikbaar is, is er veel moeite nodig om erbij te kunnen en aan de slag te gaan.
 • Gekozen materialen: je kan zelf kiezen wat voor materiaal je wilt gebruiken bij het renoveren van de gevel. Hout is bijvoorbeeld veel duurder dan kunstleien.
 • Totale oppervlakte: de totale oppervlakte is natuurlijk heel belangrijk. Een kleinere oppervlakte is veel goedkoper dan een grotere oppervlakte.
 • Moeilijkheidsgraad: voor een gevelwerker kan de moeilijkheidsgraad ook invloed hebben op de prijs. Hoe moeilijker, hoe duurder de renovatie.

Gevelrenovatie in Genk laten uitvoeren? Ga voor de renovatie die bij jou klus past en laat het doen door een professionele gevelwerker. Vergelijk vrijblijvend en gratis offertes en vind een geschikte gevelwerker bij jou uit de buurt!

gevelreiniging Genk

Premies voor gevelrenovatie

 • Vlaamse verbeteringspremie: deze premie is ervoor als je de woning wil verbeteren of uitbreiden, omdat het niet meer voldoet aan de kwaliteitsnormen.
 • Vlaamse renovatiepremie: als de woning 25 jaar oud is en je wilt het gaan renoveren, dan kan je recht hebben op deze premie.
 • Gemeentelijke premies: sommige steden en gemeenten voorzien ook nog van afzonderlijke premies voor een gevelrenovatie. Dit is per gemeente of stad verschillend.
 • Verlaagd btw-tarief: is de woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6%. Wel moeten de werken gedaan worden door een erkend aannemer.

Gevel renoveren en isoleren

In de onderstaande video zie je hoe een gevelrenovatie van een slechte muur in zijn werk gaat. De gevel wordt meteen voorzien van isolatie.

Zelf doen of uitbesteden aan gevelwerker?

Er zijn natuurlijk doe-het-zelvers die een gevelrenovatie zelf willen doen. Het enige voordeel hieraan is het kostenplaatje. Maar er zijn meer nadelen, namelijk: het lijkt een makkelijke klus, maar dat zal heel erg tegenvallen. Ook hebben doe-het-zelvers er minder kennis en ligt een fout maken voor de hand.

Een fout maken kan voor grote gevolgen leidden, namelijk; er kan vocht binnendringen en dan ben je weer helemaal terug bij af en ben je alsnog meer geld kwijt.

Je kan deze klus beter afstaan aan een gevelwerker in Genk die er kennis van heeft. Door een goede gevelwerker te zoeken, bent u verzekerd van goed resultaat.

Wil je de beste gevelwerker bij jou in de buurt? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind de juist vakman. De vakman helpt jou bij de renovatie en verzekert je een goed resultaat!

Gevelwerker Genk kiezen, waarop letten?

Om de beste gevelwerker uit Genk te vinden, moet je op een aantal dingen letten. Hieronder zijn een aantal dingen op een rijtje gezet waar je op kan gaan letten.

 • Welke gevelwerker heeft het snelste tijd voor je?
 • Wat is de prijs van de soorten renovatie?
 • Berekend de gevelweker de totaalprijs op basis van uurloon of prijs per m².
 • Zijn de kosten van het materiaal erbij inbegrepen?
 • Vraag naar ervaring van mensen om je heen.
 • Is de eerste indruk goed?

gevelrenovatie kosten

Tips om te besparen op gevelrenovatie prijzen

 • Kwantumkorting: als meer mensen bij jou in de straat hun gevel willen laten renoveren, dan kan je dat beter tegelijk doen. Door projecten te combineren geeft de gevelwerker sneller korting.
 • Doe dingen zelf: door zelf de voorbereiding te doen of het afval op te ruimen, scheelt het de gevelwerker werk en kan je daarop besparen met de kosten.
 • Bedrijf in de buurt: door een bedrijf uit de buurt te nemen voor het renoveren van de gevel, bespaar je op voorrijkosten.
 • Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind zo de goedkoopste gevelwerker bij jou in de buurt!

Gevelrenovatie Genk? Gratis offertes vergelijken!

Een gevelrenovatie is een grote klus en dus het perfecte project voor een gevelwerker. Deze gevelwerker vind je door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Je vindt altijd een lokale vakman die geschikt is voor jouw klus. Vergelijk het aanbod en bespaar op de kosten.

Meest recente aanvragen

Kapotte gevelstenen vervangen Hasselt
Voegwerken Genk
Gevelreiniging Beringen
Complete gevelrenovatie Sint-Truiden
Gevel impregneren Maasmechelen
Nieuwe gevelbekleding Lommel
Gevel chemisch reinigen Heusden-Zolder
Grote badkamer renoveren Bilzen
Voorgevel renoveren Tongeren
Gevel voegen Houthalen-Helchteren
Raamdorpels vervangen Lanaken
Gevelreiniging zandstralen Maaseik