Keukenrenovatie Overpelt

Benieuwd naar de mogelijkheden voor keukenrenovatie? Het is belangrijk om voor de renovatie goed ingelicht te zijn. Wij brengen je op de hoogte van alle prijzen en bijzonderheden. Wil je jouw Keuken laten renoveren door een keukenspecialist uit Overpelt?

Start de gratis offerteaanvraag!

Via Klussencentrale vergelijk je diverse specialisten in keukenrenovatie uit Overpelt. Leg de offertes naast elkaar en kies voor de beste aanbieding. De aanvraag is geheel zonder verplichting. Op deze pagina vind je alle info omtrent keukenrenovatie. Wij geven je o.a. inzicht in de kosten en adviseren je over de mogelijkheden.

keukenrenovatie Overpelt

Keukenrenovatie uitvoeren?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met een specialist bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel zonder verplichting.

Bespaar op de kosten

Door offertes te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.


keuken renoveren Overpelt


Voordelen van keukenrenovatie

 • Een keukenrenovatie is goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen. Op voorwaarde dat de aanpassingen niet te groot zijn.
 • Bij het renoveren van een keuken zijn er vaak geen grote kap en breekwerken, dit zorgt er ook voor dat het veel sneller gaat dan een hele nieuwe keuken.
 • De oude keuken krijgt het uitzicht van een nieuwe keuken. Er worden kleine aanpassingen gedaan, maar kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil opleveren.
 • Huis zal in waarde stijgen, omdat de oude keuken er weer als nieuw uitziet. Dit kan nuttig zijn bij de verkoop van het huis.

Grote of kleine keukenrenovatie?

Je hebt natuurlijk verschillen in de soorten keukenrenovatie. Ga ja namelijk voor een kleine of een grote keukenrenovatie. Als je niet veel wilt uitgeven het renoveren van je keuken, ga dan voor een kleine renovatie. Onder een kleine renovatie valt nieuwe handgrepen op de kastjes plaatsen, de laden en deuren vernieuwen en wil je geen breekwerk verrichten, verf dan de keukenwand in een nieuwe kleur. Wil je wel wat meer uitgeven voor een keukenrenovatie, kies dan voor een grote renovatie. Onder een grote renovatie valt bijvoorbeeld het toevoegen van een kookeiland. Zelfs een eenvoudig kookeiland kan al een wereld van verschil bieden.

Wat kost een keukenrenovatie?

De kosten van een grote keukenrenovatie zijn gemiddeld €1.400,- en dit is inclusief plaatsing.
Bij en grote renovatie van de keuken, kun je denken aan het vervangen van alle keukendeuren, vernieuwen van alle ladenfronten, vervangen van het koelkastpaneel en het laatste het vernieuwen van het vaatwasser paneel. De prijs van het renoveren van de keuken hangt natuurlijk af van de grootte van de keuken. In onderstaand tabel zijn de kosten van de s verschillende soorten renovatie te vinden.

Kosten keukenrenovatie

Soort keuken Voorbeeld (incl. handgrepen en scharnieren) Gemiddelde kosten, incl. btw en arbeidskosten
Kleine keuken / bijkeuken 3 keukendeuren
3 ladefronten
1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte 8 keukendeuren
5 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken 12 keukendeuren
7 ladefronten
1 koelkastpaneel
1 vaatwasser paneel
€1.000,- tot €3.000,-

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een voorstel op maat!

keuken renovatie Overpelt

Welke keuzes bepalen de kosten van een keukenrenovatie?

Hoe hoog de kosten oplopen van een keukenrenovatie, ligt ook aan de keuzes die jezelf maakt. Je kan het renoveren van je keuken zo duur maken als je wilt.

Een aantal keuzes die de kosten van de keukenrenovatie bepalen zijn: materiaal van de keukenfronten, materiaal van het aanrechtblad, ga je de keuken vernieuwen of moeten alleen wat dingen gerepareerd worden, apparatuur vervangen zoals een vaatwasser en je kan ook kiezen voor extra opties, zoals: plinten, sierplinten en sierlijsten.

Als deze keuzes worden bepaald door de klant, dus hoe duurder het materiaal en hoe meer je wilt vernieuwen, hoe duurder de keukenrenovatie wordt.

Wat moet er gebeuren tijdens de keukenrenovatie?

Bij elk persoon hangt het natuurlijk af wat er moet gebeuren bij de keukenrenovatie. Dit hangt af of het een kleine of een grote keuken is, wil je een grote of kleine renovatie en het belangrijkste zijn de keuzes die een persoon maakt. Hieronder zijn een aantal werkzaamheden die het meeste worden gedaan bij een keukenrenovatie.

 • Nieuwe inbouwapparatuur: bij het renoveren van een keuken hoort ook het vernieuwen van keukenapparatuur bij. Je kan nu het oude apparatuur vervangen door nieuwe moderne.
 • Keukenblad vernieuwen: het keukenblad wordt natuurlijk veel gebruikt door de jaren heen en dan is het weleens tijd voor vernieuwing. Deze kans geeft je ook de mogelijkheid om een heel ander blad te kiezen, zodat de keuken een hele andere sfeer krijgt.
 • Keukenkastjes vernieuwen: was je van plan om de keukendeurtjes opnieuw te verven? Dan is de kans op kleurverschil groot. In dat geval kan je beter de hele keukenkastjes vernieuwen.
 • Nieuwe achterwand plaatsen: de achterwand, ook wel spatwand genoemd kan dor de jaren heen ook beschadigd zijn. Door de achterwand te vernieuwen, krijgt de keuken wee een hele nieuwe frisse uitstraling.
 • Keukendeurtjes vervangen: door de keukendeurtjes te veranderen, kan de keuken alweer een hele andere uitstraling hebben.
 • Nieuwe keukentegels: doordat de keuken vaak een drukbezochte plek is, is de kans op versleten tegels heel groot. Ook bij een renovatie kunnen de tegel vernieuwd worden.
 • Nieuwe frontjes: door alleen nieuwe frontjes aan te brengen, heb je al een hele nieuwe keuken. Bij bijvoorbeeld een kleine renovatie is het vernieuwen van een frontjes een handig idee.

keukenverbouwing Overpelt

Waarop letten bij een renovatie?

 • Materiaal achterhouden: bij een grote renovatie, is de keuken niet binnen een dag klaar en moet je wel rekening gaan houden met het koken! Houd materiaal achter, zodat je alsnog bijvoorbeeld koffie kan zetten.
 • Let op leidingen: is het nodig om breekwerk te verrichten tijdens de renovatie, let dan wel op leidingen die misschien wel nodig zijn in de keuken.
 • Goed plan: zonder goed plan kan je niet beginnen met de renovatie. Elke stijl heeft een bepaalde inrichting die daar bij past. Door van tevoren een goed plan te hebben, heb je straks niet dat er onnodige breekwerken zijn.
 • Btw-stijging: Btw-tarief 6% geldt alleen voor huizen ouder dan 10 jaar. Woningen onder de 10 jaar hebben een btw-tarief van 21%.

Keukenspecialist kiezen, waarop letten?

 • Vraag naar ervaringen van mensen om je heen: door ervaringen van mensen om je heen kun je kijken of deze keukenspecialist betrouwbaar en goed is.
 • Wat is de prijs van een keukenmontagebedrijf uit Overpelt? De prijs is natuurlijk altijd belangrijk, maar ook is het handig om te weten of de materiaalkosten zijn inbegrepen bij de prijs. Door dit te weten, kom je niet achteraf voor onverwachte kosten te staan.
 • Welke vakman heeft het snelste tijd: als een bedrijf het druk heeft, zal je niet snel aan de beurt zijn.

Video: Keuken zelf renoveren

Liever geen sloop en breekwerk tijdens de renovatie? Door alleen de keukenkastjes te verven, krijg je al een hele andere keuken. Bekijk hier de video!

Bespaartips voor het renoveren van de keuken

 • Help mee: heb je tijd om te helpen? Help dan mee met de kleine klussen. Hierdoor kan je besparen op de arbeidskosten.
 • Keukenaccessoires: je vindt de keuken een oude look hebben en je wilt het meer moderner laten lijken? Vervang kleine accessoires zoals een kookpot, kruidenrekje of een theepot. Deze accessoires zijn minder duur en toch lijkt de keuken heel anders.
 • Apparatuur: door zuinige keukenapparatuur te kiezen, bespaar je ook op de kosten. Let bij de aankoop van nieuw apparatuur op het elektriciteitsverbruik en let ook op het stand-by zetten van apparatuur.

landelijke keuken Overpelt

Keukenrenovatie Overpelt? Gratis offertes vergelijken!

Wil je de keuken laten renoveren door een erkend keukenmontagebedrijf uit Overpelt? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind de keukeninstallateur die bij jou past. Door het vergelijken van offertes kun je tot wel 30% besparen. Nog meer besparen? Kies dan een keukenspecialist bij jou uit de buurt, zo bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten. Dus vergelijk nu hier gratis en vrijblijvend offertes!

Meest recente aanvragen

Landelijke keuken renoveren Hasselt
Keuken verbouwen Genk
Nieuwe keuken plaatsen Beringen
Ontwerp nieuwe keuken Sint-Truiden
Budget keukenrenovatie Maasmechelen
Moderne keuken verbouwen Lommel
Keukenblad vervangen Heusden-Zolder
Keukenfrontjes vervangen Bilzen
Keukenkastjes vernieuwen Tongeren
Nieuwe inbouwapperatuur keuken Houthalen-Helchteren
Tegelwerk in de keukenLanaken
Kookeiland Maaseik