Klinkerwerken Sint-Amandsberg

Wil je in Sint-Amandsberg klinkerwerken laten uitvoeren? Dan ben je hier op het juiste adres. Je vind hier informatie en prijzen over klinkerwerken. Op zoek naar een klinkerlegger?

Start de gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar op de kosten van klinkerwerken. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voor klinkerwerken. Op deze pagina vind je informatie over den verschillende soorten klinkerwerken, de prijzen van de stratenmaker en bestrating en diverse bespaartips.

klinkerwerken Sint-Amandsberg

Klinkerwerken uitvoeren?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met een klinkerwerker bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel zonder verplichting.

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes voor gevelrenovatie te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten.


tuin bestraten Sint-Amandsberg


Vind een geschikte stratenmaker in Sint-Amandsberg

Wij helpen jou verder in je zoektocht naar de juiste stratenmaker. Er is veel informatie op deze pagina te vinden dat jou meer kennis geeft over alles wat met klinkerwerken te maken heeft. Denk aan info over de prijzen en de soorten klinkerwerken staan allemaal op deze pagina. Op Klussencentrale vind je altijd een vakman uit Sint-Amandsberg of nabije omgeving.

Welke klinkerwerken betreft het?

Onder klinkerwerken valt niet alleen een oprit aanleggen, maar ook een terras aanleggen of een tuinpad aanleggen. Klinkers zijn in meerdere soorten verkrijgbaar. Denk aan beton of gebakken kleiformaat, waal-, dik- of rijnformaat. Klinkers zijn in zeer veel verschillende kleuren en maten verkrijgbaar.

De prijzen van klinkerwerken zijn verschillend. De prijs hangt namelijk af van verschillende factoren. In het kort gezegd zijn dit de oppervlakte, het soort klinkers en of er voorwerk verricht moet worden om zo de klinkers op de juiste manier te kunnen plaatsen.

 • Oprit aanleggen Sint-Amandsberg: je kiest voor een kwalitatieve oprit als je de oprit aanlegt met klinkers. Je kan kiezen voor kleiklinkers en betonklinkers. Bij de kleiklinkers ga je wat meer voor de natuurlijke look en bij betonklinkers ga je voor de robuuste look. Betonklinkers zijn €5,- à €10,- per m² en de kleiklinkers zijn €10,- à €30,- per m². De kostprijs van de klinkerwerken zelf bedraagt €40,- à €50,-. Prijs is afhankelijk van de bovenstaande factoren.
 • Terras aanleggen Sint-Amandsberg: voor een terras is het mooi als je een patroon in de legwijze van de klinkers toevoegt. Dit geeft je terras een gestructureerde look. Je kan kiezen uit vier verschillende soorten legwijze, namelijk: halfsteensverband, elleboogverband, keperverband en blokverband. Ook een bij een terras aanleggen kan je kiezen voor kleiklinkers en betonklinkers. De kosten van een terras aanleggen met klinkers is ongeveer €35,- per m².
 • Tuinpad aanleggen Sint-Amandsberg: een tuinpad in klinkers heeft een authentieke uitstraling en je hebt er niet veel onderhoud aan. Bij een tuinpad is erg stevig door de fundering, die noodzakelijk is. Als je de mooie uitstraling van het tuinpad wil behouden, is het handig om voor kleiklinkers te gaan. Kleiklinkers behouden langer de kleur en worden minder snel vies. Prijzen van een tuinpad aanleggen liggen ongeveer tussen de €40,- en €85,- per m².

stratenmaker Sint-Amandsberg

Wat kost een stratenmaker?

De stratenmaker kosten zijn vrij uiteenlopend. Niet elke stratenmaker in Sint-Amandsberg heeft hetzelfde arbeidsloon. Naast het arbeidsloon maakt het project het verschil. Heb je een groot project? Dan zal je ook meer geld kwijt zijn dan bij een klein project. Een klinkerlegger kan natuurlijk niet zonder materiaal en gereedschap aan het werk, ook hier zal je voor moeten gaan betalen. Al deze factoren bij elkaar zullen een totaalprijs opleveren.

Klinkerwerken prijzen

Product Prijs
Stratenmaker per uur €30,- à €60,-
Stratermaker per m² €10,- à €20,-
Voorrijkosten per km €0,25 à €0,40
Klussen Prijs
Oprit aanleggen €40,- à €50,- per m²
Terras aanleggen €35,- per m²
Tuinpad aanleggen Tussen €40 en €85,- per m²

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een voorstel op maat!

Wat beïnvloedt de prijs van de stratenmaker?

Er zijn een aantal factoren dat de prijs van een stratenmaker beïnvloed, namelijk wat is het arbeidsloon van de stratenmaker, wat zijn de kosten van de stratenmaker per m², moet je voorrijkosten betalen, hoe groot is de oppervlakte, wat is de prijs van het materiaal.

Al deze factoren kunnen de prijs van een stratenmaker beïnvloeden. De stratenmaker in Sint-Amandsberg heeft op een paar van deze factoren invloed, maar je hebt zelf ook op een aantal invloed, zoals de keuze van de soort steen die je kiest. De ene steen is duurder dan de andere steen.

Wil je een nieuwe oprit, een mooi terras of een authentiek tuinpad en heb je een stratenmaker nodig? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de stratenmaker die voor jou klus geschikt is!

klinkerwerken prijzen Sint-Amandsberg

Wat kost bestrating?

De kosten van een bestrating hangt natuurlijk af van het aantal oppervlakte die de klinkerwerker moet gaan bestraten en de soort materiaal die je hebt uitgekozen. Je hebt ook nog keuze uit verschillende soorten bestrating. Ga je voor voordelig, gemiddeld of voor luxe. Deze keuze zal de kosten van de bestrating ook deels bepalen.

Prijzen bestrating

Type bestrating Prijzen Kenmerken
Koppel Stones €15,- à €25,- Door het trommelen van de machine slijpen de scherpe randen er af en blijft er een natuurlijke en nostalgische uitstraling over
Betonbestrating €15,- à €35,- Stevige en goedkope tegels die langdurig mee gaan. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten
Flagstones €25,- à €40,- Het is een platte steen, verkrijgbaar in de vorm van een plaat of tegel. Verschillende maten, kleuren en diktes.
Waaltjes €30,- à €45,- Standaard dikte van 214x102x55 mm. Deze stenen worden aak gebruikt voor het aanleggen van een oprit.
Hout €20,- à €65,- Weinig onderhoud nodig en hout kan goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen €30,- à €65,- Natuurlijke en luxe uitstraling en is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren.

Zoek je een goedkope, maar goede en betrouwbare stratenmaker voor je klinkerwerken die ook nog eens bij je uit de buurt komt? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en vind een geschikte klinkerwerker!

Vergunning nodig voor klinkerwerken in Sint-Amandsberg?

Strikt noodzakelijke toegangen tot de woning kunnen vrijgesteld worden van een vergunning. De parking in de voortuin valt niet onder deze regel.

Een terras kan ook vrijgesteld worden van een vergunning als het aantal vierkante meter maximaal 80 is. Meer informatie vind je hier [externe link].

Buiten een vergunning is er ook een kans dat je meldingsplicht hebt. Meldingsplicht geldt voor kleien werken aan de woning of gebouwen, zoals een veranda met een maximale oppervlakte van 40m². Meer info over de meldingsplicht [externe link]. Meldingsplicht en een vergunning krijgen is per gemeente verschillend, dus handig om in je gemeente navraag te doen.

Klinkerwerker Sint-Amandsberg kiezen, waarop letten?

 • Is de eerste indruk goed bij het eerste contactmoment?
 • Berekend stratenmaker Sint-Amandsberg de kosten op basis van uurloon of prijs per m²
 • Welke klinkerlegger heeft het snelste tijd voor je?
 • Vraag naar ervaringen van mensen om je heen.
 • Zijn de kosten van het materiaal inbegrepen?

Stratenmaker nodig voor jou klinkerwerken? Kies de stratenmaker die voor jou klus geschikt is en goed in zijn vak is. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en verzeker jezelf van een goed resultaat!

klinkerwerker Sint-Amandsberg

Tips om te besparen op de klinkerwerken prijzen

 • Kwantumkorting: een stratenmaker geeft vaak korting als in één keer een groot oppervlakte bestraat moet worden. Laat daarom tegelijk met je buurman een oprit leggen en bespaar op de kosten.
 • Voorbereidend werk: door zelf alvast het voorbereidende werk te verrichten, bespaar je tijd en zo dus ook geld.
 • Stratenmaker uit de omgeving: een stratenmaker uit de buurt bespaart ook geld. Het aanvoeren van materiaal kost minder tijd en ook bespaar je op de voorrijkosten van de stratenmaker.

Klinkerwerken Sint-Amandsberg? Gratis offertes vergelijken!

Is het tijd voor een nieuwe oprit, een nieuw terras of een mooi tuinpad door de tuin heen? Schakel dan een stratenmaker in uit Sint-Amandsberg.

Start de gratis offerteaanvraag!

Kies een stratenmaker bij jou uit de buurt en bespaar zo ook nog eens geld. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken vind je de beste klinkerlegger die geschikt is voor jou klus.

Meest recente aanvragen

Oprit aanleggen Gent
Bestrating rondom huis Aalst
Terras aanleggen Sint-Niklaas
Klinkerwerken rondom huis Beveren
Tuinpad aanleggen Dendermonde
Tuin bestraten met waaltjes Lokeren
Klinkerwerker voor bestrating Ninove
Koppelstones leggen Evergem
Stratenmaker gezocht Geraardsbergen
Parking aanleggen Oudenaarde
Klinkerwerker gezocht Deinze
Klinkerwerken voortuin Temse