Dakwerker Koersel

Op zoek naar een dakwerker in Koersel? Je schakelt een dakdekker in voor uiteenlopende werkzaamheden. Denk aan het plaatsen van nieuwe dakbedekking, dakrenovatie of een dakherstelling. Via Klussencentrale vind je gemakkelijk een goede dakdekker bij jou in de buurt. Wil je besparen op dakwerken?

Start de gratis offerteaanvraag!

Waar moet je op letten wanneer je op zoek bent naar de juiste dakwerker voor jouw klus? Onderstaand vind je meer informatie over de kosten van de dakwerkers, dakwerken, tips en info over de premies die van toepassing zijn.

Dakwerker Koersel

Dakdekker gezocht?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met dakdekkers bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel zonder verplichting!

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes voor dakwerken te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten!


Dakwerken Koersel

Vind een geschikte dakdekker in Koersel

Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken vind je de dakwerker die voor jou geschikt is. Het zijn dakdekkers zijn goed zijn in hun vak en die jou het zware werk uit handen nemen. Door een geschikte dakdekker in de buurt te vinden bespaar je op de prijs en heb je alsnog gegarandeerd een goed resultaat.

Wat kost een dakwerker?

Een dakwerker uit Koersel berekent zijn of haar prijs op basis van verschillende factoren, namelijk; hoeveel kost de dakwerker per uur, hoeveel kost het per m², wat is de klus en natuurlijk kost het materiaal ook geld. Al deze kosten zijn niet in elke regio hetzelfde. Wel is het belangrijk om alles goed te onderzoeken, want een dakwerker met een laag uurloon kan wel hele dure materialen gebruiken. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes. Zo vind je de goedkoopste dakwerker bij jou in de buurt.

Kosten dakwerker

Type Gemiddeld uurloon
Nieuwbouw +- €40,-
Onderhoud +- €45,-
Kluswerk +- €35,-

* Let op: gemiddelde prijzen incl. btw

Wat beïnvloedt de prijs van dakwerkers?

De dakwerker kan bepaalde keuzes maken, waardoor de prijs zal gaan oplopen. Ook de klant kan bepaalde keuzes maken die de prijs kunnen beïnvloeden.

 • Het soort werk: dit kan bijvoorbeeld zijn het materiaal van het dak (riet, bitumen)
 • Ervaring dakwerker: kies je voor een onervaren dakwerker voor de kleine klus? Dan ben je goedkoper uit dan als je voor een ervaren dakwerker gaat.
 • Complexiteit: is het dakbedekking op plat dak of hellend dak? Dit verschilt nogal in de prijs.
 • Locatie woning: aan deze keuze kun je niet veel aan doen, maar door een dakwerker in de buurt te zoeken, scheelt het je bijvoorbeeld voorrijkosten.
Dakwerker Koersel gezocht? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een dakdekker die bij jou past. Keuze uit de beste dakwerkers in Koersel.

Om welke dakwerken in Koersel gaat het?

 • Dakonderhoud: heeft je dak aanslag of komen er scheuren in? Dan is een onderhoudsbeurt een goed idee. Dit zal gemiddeld ongeveer €12,- tot €15,- per m² kosten.
 • Dakreparatie: wanneer er alleen op kleine plekjes beschadiging is, wordt er gekozen voor dakreperatie. De kosten hiervan zijn gemiddeld €40,- tot €85,-. Prijs hangt van plat of hellend dak af.
 • Dakrenovatie: bij dakrenovatie wordt eigenlijk het hele dak vervangen, dus ook het hout. De gemiddelde kosten hiervan zullen zijn €175,- per m².
 • Dakinspectie: eens in de zoveel tijd een dakinspectie is wel handig. De kosten hiervan zijn gemiddeld €150,- tot €300,- voor het hele dak. Worden er ook werkzaamheden verricht? Dan is de inspectie gratis.
 • Dakreiniging: zit het dak onder het mos? Dan is een reiniging wel een idee. Voor reinigen, ontmossing incl coating betaal je gemiddeld €30,- tot €45,- per m².
 • Dakisolatie: een geïsoleerd dak is slecht voor het milieu en voor je portemonnee. Gemiddelde kosten van dakisolatie zijn €30,- tot €70,- per m² afhankelijk van het soort dak.
 • Dakkapel plaatsen: wil je meer ruimte of meer licht? Plaats dan een dakkapel op de woning. Dit zal gemiddeld €3.375,- kosten afhankelijk of je een houten of kunststof dakkapel neemt.
 • Dakgoten plaatsen: wil je de oude dakgoten vervangen door nieuwe dakgoten? De gemiddelde prijs zal zijn tussen €500,- en €1.200,-. Het grote prijsverschil hangt af van het zelf demonteren en het soort materiaal van de dakgoot.
 • Nieuwe dakbedekking: soms is het tijd voor nieuwe dakbedekking als de oude versleten of te oud is. Dit zal gemiddeld €5,- tot €25,- per m² kosten. Arbeidskosten zijn niet inbegrepen.

Nieuwe dakbedekking

Plat dak Levensduur Prijzen per m²
Bitumen/roofing 20 – 25 jaar €70,- tot €90,-
PVC 20 – 25 jaar €75,- tot €95,-
EPDM 35 – 40 jaar €95,- tot €120,-
Groendak 55 – 60 jaar €60,- tot €65,-
Hellend dak Levensduur Prijzen per m²
Betondakpannen 30 – 35 jaar €40,- tot €65,-
Leien 35 – 40 jaar €55,- tot €95,-
Riet 35 – 40 jaar €85,- tot €100,-
Aluminium 45 – 50 jaar €70,- tot €90,-
Kleidakpannen 45 – 50 jaar €55,- tot €95,-
Koper 75 – 80 jaar €95,- tot €125,-
Zink 95 – 100 jaar €75,- tot €105,-

* Let op: gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag een prijs op maat aan.

dakwerken prijzen

Dakwerken prijzen

Er zijn verschillende soorten methode om je dak te vernieuwen. Soms gaat het om de kleine werken zoals alleen nieuwe dakbedekking plaats, maar soms is het houtwerk eronder ook niet meer goed en moet het hele dak vervangen worden. Door de verschillende soorten methodes, is er ook redelijk wat prijsverschil. Hieronder een tabel over de verschillende dakwerken en de prijzen daarvan.

Gemiddelde prijzen per klus

Klus Gemiddelde prijzen
Dakonderhoud €12,- tot €15,- per m²
Dakreparatie €40,- tot €85,- per m² *
Dakrenovatie €175,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,- per m²
Dakreiniging €30,- tot €45,- per²
Dakisolatie €30,- tot €70,- per m² *
Dakkapel plaatsen €3.375,-
Dakgoten plaatsen €500,- tot €1.200,-
Nieuwe dakbedekking €5,- tot €25,- per m²

*Prijzen hangen af van de keuze voor hellend- of plat dak

Wil je niet te veel betalen voor jou dakherstelling? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes aan en vindt de goedkoopste dakwerker bij jou in de buurt!

Premie voor dakwerken mogelijk?

Ook voor dakwerken zijn er verschillende premies mogelijk. Er zijn ook diverse premies waar je mogelijk recht op hebt, namelijk:

 • Renovatiepremie: heb je een oude woning van 25 jaar oud en ga je de woning renoveren? Misschien heb je dan recht op het de renovatiepremie.
 • Verbeteringspremie: premie voor we zijn woning wil verbeteren of uitbreiden, omdat het niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoet.
 • Premie voor dakisolatie: voor het isoleren van je dak kan je ook een premie aanvragen. Wel geldt dit alleen voor de woningen is het Vlaamse Gewest.
 • Premie voor groendaken: wil je een dak met dakbedekking met hoofdzakelijk leende planten? Dan kan je daar een premie voor krijgen.

Welk btw-tarief voor de dakwerken?

Voor dakwerken kan ook het lager btw-tarief van 6% gelden. Bij deze premie betaal je geen 21% BTW maar 6% BTW. Bij deze regeling zijn er wel twee voorwaarden waar je aan moet voldoen, namelijk: de woning moet ouder zijn dan 10 jaar en de premie geldt zowel voor de kosten van het materiaal als de arbeidskosten zijn uitgevoerd door een erkende vakman.

Dakwerker Koersel kiezen, waarop letten?

 • Welke dakwerker heeft het snelste tijd voor je?
 • Zijn de kosten van het materiaal erbij inbegrepen?
 • Wat is het uurloon van de dakwerker?
 • Berekend de dakwerker de prijs met het uurloon of prijs per m²

Op zoek naar een vakman in dakwerken? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een geschikte dakdekker uit Koersel!

dakdekker Koersel

Tips om te besparen op de dakwerken prijzen

 • Kies een lokale dakwerker: zo bespaar je onder andere op de voorrijkosten.
 • Doe een gedeelte zelf: door dingen zelf te doen, heeft de dakwerker minder werk. Bespreek dit van tevoren wel met elkaar.
 • Zoek naar premies: door in aanmerking te komen voor bepaalde premies, kan je heel wat geld besparen.
 • Praat met de buren: als de buren ook werk aan zijn dak wil laten doen, kan je ervoor zorgen dat je kwantumkorting regelt.
 • Maak een berekening: door uit te zoeken wat de beste oplossing is voor jou probleem, kan je heel wat geld besparen als je de juiste keuze maakt.

Dakwerker gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Ben je toe aan nieuwe dakbedekking, hele dakrenovatie of dakherstellingen? Wij brengen je in contact met een dakwerker in Koersel! Na je aanvraag ontvang je diverse offertes van dakwerkers.

Start de gratis aanvraag.

Vergelijk het aanbod en bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken. De dienstvergelning is geheel gratis en vrijblijvend!

Meest recente aanvragen

EPDM dakbedekking vervangen Hasselt
Complete dakrenovatie Genk
Dakwerker gezocht voor diverse herstellingen Beringen
Plat dak vervangen Sint-Truiden
Dakisolatie hellend dak Maasmechelen
Daklekkage plat dak Lommel
Groendak aanleggen Heusden-Zolder
Dakrenovatie PVC Bilzen
Dakherstelling Tongeren
Dak renoveren Houthalen-Helchteren
Plat dak lekt Lanaken
Bitumen dakbedekking plaatsen Maaseik