Schilder Koersel

Ben je op zoek naar een schilder in Koersel voor binnen- of buitenschilderwerk? Via Klussencentrale.be vind je altijd een geschikt schildersbedrijf voor je schilderwerken. Bespaar op de kosten door vrijblijvend diverse offertes te vergelijken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je alle informatie over buiten- en binnenschilderwerken, wat kost een schilder, vast verlaagd btw-tarief en bekijk ook meteen de tips voor het besparen op de prijs van je schilderwerken. Wil je de goedkoopste schilder bij jou uit de buurt? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Schilder Koersel

Schilder gezocht?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met schilders bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel zonder verplichting!

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes te vergelijken bespaart u tot 40% op de kosten. Snel verdiend!


Schilderwerken Koersel

Goedkope en vakkundige schilders

Op deze website vind je door te vergelijken goedkope en vakkundige schilders. Het zijn erkende schilders die de schilderwerken bij jou uit de handen nemen. Door je schilderwerken te laten doen door deze vakkundige schilders, kun je gegarandeerd een goed resultaat verwachten.

De meest voorkomende schilderwerken in Koersel

Een schilder inhuren voor je schilderwerk is erg handig als je geen tijd hebt bijvoorbeeld. Een schildersbedrijf uit Koersel kun je inhuren voor binnen- en buitenschilderwerken. Je het natuurlijk verschillende soorten schilderwerk. De meest voorkomende schilderwerken die een schilder uit Koersel uitvoert zijn; verven van de trap, plafond en muren schilderen, schilderwerk op de gevel en het schilderen van de ramen en deuren.

Wat kost een schilder?

De prijs van schilder is natuurlijk belangrijk om te weten voordat je een schilder inhuurt. Een schilder voor binnenschilderwerken heeft vaak een lager uurloon dan een schilder die het buitenschilderwerk doet. Het uurloon van schilders ligt tussen de €35,- en de €40,- bij binnenschilderwerken en bij buitenschilderwerken ligt het tussen de €40,- en €45,-. Niet elk schildersbedrijf berekent de prijs met het uurloon, maar hebben een vaste prijs per m². Bij binnenschilderwerken ligt deze prijs tussen de €30,- en €35,- per m² en bij buitenschilderwerken ligt deze prijs tussen de €35,- en €40,- per m². Houdt wel rekening met de extra kosten, voor bijvoorbeeld materiaal.

Uurtarief van een schilder

Soort schilder Prijs per m²* Prijs per uur*
Binnenschilder €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder €30,- tot €35,- €40,- tot €50,-

* Let op: gemiddelde prijzen incl. verf, materiaal en btw

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Veel factoren kunnen de uiteindelijke prijs van het schilderwerk beïnvloeden. In eerste instantie is het uurloon van de schilder heel belangrijk. Als het schildersbedrijf niet met uurloon werkt, is het handig om te kijken wat het schildersbedrijf vraagt per m². Natuurlijk kan je ook kiezen voor een ervaren schilder of een onervaren schilderen. Onervaren schilders zijn vaak een stuk goedkoper. Als laatste is materiaal een belangrijke factor. Gebruikt de schilder dure of goedkope materialen?

Plafond een likje verf nodig? Laat het doen door een schildersbedrijf! Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de juiste schilder die jouw plafond gaat verven!

Prijs van schilderwerken

Wanneer je besluit een schilder in te huren voor je schilderwerken, ben je wel benieuwd naar de prijzen van deze klussen. Over het algemeen zijn buitenschilderwerken duurder dan de binnenschilderwerken. Hieronder vind je tabellen met de gemiddelde prijzen verschillende soorten schilderwerken.

Gemiddelde prijzen per klus

Type binnenschilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs**
Plafond Latexverf, 2 lagen €12,- tot €20,- per m²
Muren Afhankelijk van type verf en methode van aanbrengen €15,- tot €20,- per m²
Deuren Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Trap 2x in de grondverf en een eind laag €15,- tot €20,- per traptrede
Vloer Houten vloer of betonvloer Prijs op aanvraag

**Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen.

Type buitenschilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs**
Gevel 1 laag primer en 2 lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Ramen 3 dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Dakkapel Incl. arbeidskosten, verf, materiaal €500,- tot €1000,- per dakkapel

**Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Vraag een offerte op maat aan voor jouw klus

Schilderwerken tegen verlaagd btw-tarief?

Wanneer je huis in Koersel ouder is dan 10 jaar, maak je kans op een vast verlaagd btw-tarief van 6%. Dit verlaagd btw-tarief betaal je op zowel arbeidskosten als op materiaal. Er zijn wel een aantal voorwaarden, namelijk; je moet wel een erkend schilderbedrijf in Koersel inhuren, je woning dient als privéwoning en het is ook belangrijk dat je de rekeningen van de schilderwerken zelf betaald. De schilder uit Koersel die je inhuurt vertelt jou er graag meer over. Wil je alvast wat onderzoek hierover doen? Kijk dan op op de site van de Overheid voor meer informatie over het verlaagde btw-tarief.

Betaal niet teveel. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind de goedkoopste schilder bij jou in de buurt!

binnenschilderwerken Koersel

Binnenschilderwerken prijzen

 • Plafond schilderen: bij een schildersbedrijf kan je kiezen tussen verven en spuiten. De richtprijzen van deze twee methodes liggen tussen de €12,- tot €20,- per m².
 • Binnenmuur schilderen: ook bij de binnenmuren kan je kiezen tussen schilderen en spuiten. De gemiddelde prijs ligt tussen de €15,- en €20,- per m².
 • Binnendeuren schilderen: door de binnendeuren weer een vers likje verf te geven krijgt de woning meteen weer een nette uitstraling. Gemiddelde prijs is €70,- tot €110,- per deur.
 • Trap schilderen: bij een trap schilderen, zal eerst alles moeten worden geschuurd. In totaal komen er twee grondlagen op en één eindlaag. Dit zal gemiddeld €15,- tot €20,- zijn per traptrede.
 • Ramen schilderen: wil je meer kleur toevoegen in huis? Dit kan door de ramen een nieuwe verflaag te geven. Prijs hiervan zal tussen de €15,- tot €25,- per raam zijn.

schildersbedrijf Koersel

Buitenschilderwerken prijzen

 • Ramen schilderen: komen er scheurtjes of beschadigingen in de verf? Laat de ramen dan opnieuw schilderen. De gemiddelde prijs zal zijn €15,- tot €25,- per raam.
 • Buitendeuren schilderen: bij een deur schilderen hoort het voorlakken en het aflakken van een deur. Kosten hiervoor zijn ongeveer €70,- tot €110,- per deur.
 • Gevel schilderen: het beste is om de gevel om de 6 tot 10 jaar te voorzien van een nieuwe verflaag. Dit zal gemiddeld €20,- tot €40,- per m² kosten.
 • Dakgoten schilderen: dakgoot onderhouden is natuurlijk heel belangrijk. Let wel op: niet elk materiaal heeft dezelfde behandeling nodig. Kosten zullen gemiddeld €30,- per m² zijn.
 • Tuinhuis verven: tuinhuis wordt vaak geschilderd met beits, je hebt de keuze tussen dekkende en transparante beits. Gemiddelde prijs is €40,- tot €50,- per uur.
 • Schutting verven: onbehandelde schutting zal snel verkleuren, aangetast worden door insecten en schimmels. Dit kan voorkomen worden voor de schutting te schilderen. Kosten zullen €40,- tot €50,- per uur zijn.

Welk vertrek in huis schilderen?

 • Living: door de juiste kleuren te gebruiken creëert je een bepaalde sfeer die helemaal bij jou past.
 • Slaapkamer: een zacht kleurenpallet helpt je bij een betere nachtrust.
 • Badkamer: tegenwoordig worden er bijna geen tegels meer gebruikt in de badkamer, maar wordt er vaker geschilderd. Dit zorgt voor een moderne en frisse uitstraling.
 • Keuken: gebruik in de keuken stootvaste en afwasbare verf voor het beste resultaat.
 • Kelder: door de kelder te schilderen met een vochtwerende verfsoort, voorkom je grotendeels vocht in de kelder.
 • Hal: de hal is de eerste die een bezoeker ziet, oftewel is het belangrijk dat het een goede indruk geeft. Door de hal een lichte kleur te geven, lijkt de ruimte een stuk groter.

Wil je de schilderwerken uitbesteden aan een professioneel schildersbedrijf? Vergelijk hier dan gratis en vrijblijvend offertes en vind een schilder die bij jou past!

Een schilder uit Koersel kiezen, waarop letten?

 • Let op kleurmerken: keurmerken garanderen bepaalde kwaliteitseisen van de schilder en service. Eén van deze keurmerken zijn het MDF met het FSC en PEFC-keurmerk. Dit zijn de keurmerken voor een erkend schilder.
 • Welk schildersbedrijf heeft snelste tijd voor je?
 • Welke schilder vraagt de laagste prijs per uur?
 • Zijn de kosten van materiaal en levering bij de prijs inbegrepen?

Tips om te besparen op de prijs van een schilder

 • Vind een schilder bij jou in de buurt: scheelt reiskosten.
 • Goede voorbereiding: door zelf de voorbereidingen te doen, heeft de schilder minder werk.
 • Combineer projecten: door schilderwerken te combineren, hanteren schilders vaak een kortingstarief.
 • Winterschilder: doordat de schilders in de winter minder werk te doen hebben, kan dit jou kosten besparen. Een winterschilder rekent namelijk 10% minder dan schilders in anders seizoenen.
 • Btw-tarief: is je huis ouder dan 10 jaar? Dan heb je mogelijk recht op het btw-tarief van 6%. Meer informatie over het BTW-tarief op de site van de Overheid
 • Verf regelen: door zelf verf te regelen, worden deze kosten niet berekend bij de schilder.

Schilder offertes vergelijken

Besteed je klus uit aan een erkende schilder. Dan ben je verzekerd van vakwerk. Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Meest recente aanvragen

Ramen schilderen Hasselt
Trap schilderen Genk
Behangen Beringen
Diverse binnenschilderwerken Sint-Truiden
Schidlerwerken keuken Maasmechelen
Houtrot verwijderen Lommel
Plafonds witten Heusden-Zolder
Muren schilderen Bilzen
Buiten schilderwerken Tongeren
Gevel schilderen Houthalen-Helchteren
Schilderwerk binnen Lanaken
Buitendeuren schilderen Maaseik