Badkamerrenovatie Oudsbergen

Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Op deze pagina vind je advies en prijzen voor badkamerrenovatie. Zo begin je goed voorbereid aan deze klus. Op zoek naar een expert voor badkamerrenovatie in Oudsbergen?

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis diverse offertes en bespaar op de kosten door te vergelijken! Op deze pagina vind je informatie over de kosten van een renovatie, de premies en tips om te besparen op de kosten van badkamerrenovatie. Zoek je de beste badkamerspecialist uit Oudsbergen die geschikt is voor jouw renovatiewerken en die niet te duur is? Wij helpen je graag verder!

badkamerrenovatie Oudsbergen

Badkamer renoveren?

Via Klussencentrale kom je direct in contact met badkamer installateurs bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

Vraag gratis diverse offertes aan. De service is geheel vrijblijvend.

Bespaar op de kosten

Door meerdere offertes te vergelijken bespaar je tot 40% op de kosten. Snel verdiend!


badkamerrenovatie prijzen Oudsbergen

Wat voor badkamerrenovatie in Oudsbergen betreft het?

Onder een badkamerrenovatie vallen meerdere werkzaamheden. Bij een kleine badkamerrenovatie worden alleen de meubels vernieuwd. Bij een grote badkamerrenovatie worden de meubels, wanden en de vloer gedaan en bij een hele nieuwe badkamer wordt alles vernieuwd en kan je er zelfs voor kiezen om de badkamer te verplaatsen naar een andere ruimte.

Kleine badkamerrenovatie

Als je oude badkamermeubels te oud zijn of ze beginnen te slijten, dan is het tijd voor nieuwe meubels. Ook als je de badkamer een andere uitstraling wilt geven kun je kiezen voor het vernieuwen van de badkamermeubels. Door het vernieuwen van de badkamermeubels kan het een totaal andere badkamer worden.

Grote badkamerrenovatie

Naast alleen de meubels vervangen, is het ook weleens nodig om de tegelvloer of de wand aan te pakken en te vernieuwen. Naast de vloer en de wand, kan je er ook voor kiezen om de leidingen en de boiler te laten vervangen als dat nodig is.

De hele badkamer renoveren is een grote uitgave. Door een badkamerspecialist in te huren, ben je er zeker van dat er geen onverwachte kosten bij zullen komen.

Nieuwe badkamer plaatsen

Mensen kiezen vaak voor een totaal andere badkamer als ze echt iets nieuws willen. Je kan dan kiezen voor een nieuwe indeling, maar je kan ook kiezen om de badkamer te verplaatsen naar een andere ruimte. Bij een nieuwe indeling worden de meubels verplaatst naar bijvoorbeeld de andere kant van de muur en krijgt de wand een nieuwe kleur. Bij een verplaatsing van de badkamer, kan de badkamer verplaatst worden naar een slaapkamer. Het kan zijn dat deze ruimte namelijk meer geschikt is voor een badkamer. Wel is handig om de ruimte boven de keuken te kiezen in verband met de leidingen.

Wat kost een badkamer installateur?

De kosten van een badkamer installateur hangt af van een aantal factoren, namelijk: wat voor installatiebedrijf kies je, wat zijn de werkzaamheden en hoe groot is de badkamer.

Bij een kleine badkamer ben je gemiddeld €3.200,- kwijt. Bij een middelgrote gemiddeld €4.350,- en bij een grote badkamer gemiddeld €5.250,-. Hieronder zijn de prijzen in een tabel weergegeven.

Handig: In dit artikel vind je een uitgebreide badkamerrenovatie checklist met exacte prijzen per onderdeel.

Badkamer renoveren kosten

Grootte van de badkamer Oppervlakte Gemiddelde totale installatie, incl btw, excl materiaalkosten
Kleine badkamer Tot 5m² €3.000,- / €3.380,-
Middelgrote badkamer 5m² – 9m² €4.125,- / €4.800,-
Grote badkamer Vanaf 10m² €4.865,- / €5.500,-

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Vraag offertes aan voor een exacte prijsopgave!

badkamer renoveren Oudsbergen

Badkamerrenovatie prijzen

De prijzen van een badkamerrenovatie kunnen heel erg uiteenlopen. Dit hangt af van wat je allemaal van plan bent te renoveren en te vernieuwen en of je voor een basic of een luxe badkamer gaat.

Dit verschil kun je goed zijn bij een ligbad. Een basic ligbad is rond de €850,-, maar als je gaat voor een luxe ligbad, dan ben je al gauw rond de €2.800,- kwijt voor alleen het ligbad. Dus je kan jouw badkamer zo duur maken als je zelf wilt. Hieronder vind je alle gemiddelde kosten per onderdeel uitgewerkt in een tabel.

Badkamerrenovatie prijs per onderdeel

Onderdeel Gemiddelde prijs (Incl. montage, materiaal en btw) Prijs afhankelijk van:
Complete badkamer renoveren (gem. 9m²) €3.500,- / €10.000,-
Ligbad €850,- / €2.800,- Basic of een luxe ligbad
Douche €600,- / €1.900,- Cabine- of inloopdouche
Toilet €450,- / €900,-
Wastafel €400,- / €800,-
Kraan €150,- / €450,-
Vloer €800,- / €1.800,- Keramische of natuurstenen tegels
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc. €150,- / €350,- De hoeveelheid van benodigde elektra en leidingen

* Let op: Dit zijn richtprijzen. Start je aanvraag en ontdek wat de exacte kosten zijn voor jouw renovatieproject.

premie badkamerrenovatie Oudsbergen

Premie badkamerrenovatie Oudsbergen

Bij het renoveren van de badkamer, kan je ook in aanmerking komen voor een tweetal premies. In eerste instantie gaat dat om de overkoepelende renovatiepremie. Op deze premie heb je recht op als je woning ouder is dan 30 jaar en als je minimaal €2.500,- aan facturen kan laten zien. Daarnaast kan je recht hebben op de aanpassingspremie. Hier heb je recht op als je 65-plusser bent en je badkamer laat renoveren om bijvoorbeeld een verlaagd toilet te plaatsen.

Meer informatie over de premies op sanitair.

Betaal niet teveel voor het renoveren van de badkamer. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.

Werkwijze badkamerrenovatie

Wil je de badkamer laten renoveren? Hieronder vind je een stappenplan voor een renovatie aan de badkamer. Hier wordt toegelicht wat elke stap inhoudt zodat je weet wat je te wachten staat als je je badkamer laat renoveren door een bedrijf in Oudsbergen.

1. Controleren van leidingwerk

Wanneer er een nieuwe badkamer wordt geplaatst, wordt eerst alles afgebroken. Dit is natuurlijk de kans om de leidingen te controleren. Als er leidingen toe zijn aan vervanging is dit het beste moment om dat te gaan doen, want nu kan je erbij. Als de leidingen niet worden gecontroleerd en later kom je erachter dat de leidingen niet goed zijn, dan moet alsnog de badkamer eruit gesloopt worden.

2. Planning

Vooraf een planning maken is handig voor beide partijen. Door goed na te denken wat er allemaal bij een renovatie komt kijken, zoals: hoe lang duurt het, wat voor materialen zijn er nodig, wat kan ik zelf doen tijdens de renovatie en wat gaat het kosten, kan er een goede planning gemaakt worden, zo hebben de badkamerinstallateur en jij een goed beeld hoe de renovatie in zijn werk gaat.

3. Badkamerontwerp

Ga voordat de badkamer geplaatst wordt, voor jezelf een badkamer ontwerpen. Zoek op internet afbeeldingen, maak een moodboard en maak daarvan uiteindelijk een badkamerontwerp. Schets eerst een aantal verschillende ontwerpen en werk uiteindelijk één daarvan helemaal uit. Houd in het ontwerp ook rekening met de afmetingen en de kosten van ieder onderdeel.

4. Duidelijke afspraken maken

Afspraken maken tijdens een project als bijvoorbeeld een badkamerrenovatie is heel belangrijk. Door duidelijke afspraken te maken met de badkamer installateur over hoe het gaat gebeuren, hoe lang het gaat duren en hoe veel het gaat kosten zorgen voor een goede en vlotte samenwerking.

5. Badkamermeubels en sanitair

De badkamermeubels en het sanitair moet je echt zelf gaan kopen. Het wordt ten slotte je eigen stijl en jij weet precies wat je zelf mooi vindt. Houd tijdens het winkelen de schets erbij voor de afmetingen. Door zelf te gaan winkelen voor de badkamermeubels kan je zelf bepalen hoe duur je aankopen worden.

6. Start van de badkamerrenovatie

Als alle stappen hierboven zijn gevolgd, kan de badkamerspecialist de badkamer plaatsen. Om te beginnen wordt de badkamer leeggemaakt, zo creëer je meer overzicht. Als de badkamer leeg is, kunnen de leidingen worden gecontroleerd. Als de leidingen niet meer goed zijn, worden ze meteen vervangen. Vervolgens om meer ruimte te creëren kan er gekozen worden voor het verplaatsen van de radiator. Als dit allemaal klaar is, is het tijd voor het betegelen van de wanden, voor het betegelen worden eerst alle wanden gestuct. Als laatste om de badkamer helemaal af te maken, worden de nieuwe badkamermeubels gemonteerd.

Video: Badkamer verbouwen

In onderstaande video zie je hoe het renoveren van je badkamer in zijn werk gaat.

Badkamerspecialist Oudsbergen kiezen, waarop letten?

Je wilt natuurlijk de beste badkamerspecialist uit Oudsbergen en wilt graag weten waarop je moet letten als je een goede specialist wilt. Hieronder vind je een aantal dingen waarop je op moet letten.

  • Garantievoorwaarden: geeft het bedrijf ook garantie en voor hoe lang.
  • Zzp’er of groot bedrijf: een groot bedrijf is vaak duurder en neemt ook grote klussen op zich. Zzp’ers zijn goedkoper en handiger voor de kleinere klussen.
  • Specialisme badkamerspecialist/bedrijf: kijk of het een bedrijf is dat gespecialiseerd is voor bepaalde klussen.
  • Referenties: zoek referenties op van de badkamerspecialist om te kijken of gemaakte afspraken ook nagekomen worden.
Nieuwe badkamer laten plaatsen? Kies nu een badkamerspecialist uit Oudsbergen voor deze klus. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies de beste bij jou uit de regio. En jij kan straks genieten van een nieuwe mooie badkamer.

kleine badkamerrenovatie Oudsbergen

Tips om te besparen op de badkamerrenovatie prijzen

  • Kwantumkorting: willen de buren ook een nieuwe badkamer? Ga dan op zoek naar de juiste badkamer installateur en profiteer van kwantumkorting.
  • Kies een bedrijf uit de regio: door een bedrijf uit de buurt te kiezen, betaal je niet onnodig voorrijkosten.
  • Voer zelf het puin en meubilair af: door dit zelf te doen, hoeft er geen bedrijf voor te komen en bespaar je weer kosten.
  • Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes om zo de beste badkamerspecialis uit de regio te kiezen.

Badkamerrenovatie Oudsbergen? Gratis offertes vergelijken!

De badkamer verbouwen is natuurlijk een hele klus. Dit wil je laten doen door de beste badkamer installateur. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken vind je de beste vakman bij jou uit de buurt. Je komt de beste badkamerspecialisten tegen die voor jou klus geschikt zijn en die jou graag willen helpen.

Meest recente aanvragen

Kleine badkamerrenovatie Hasselt
Sanitair vervangen Genk
Douchecabine en badkamerkasten vervangen Beringen
Complete badkamerrenovatie Sint-Truiden
Nieuwe badkamer plaatsen Maasmechelen
Badkamerontwerp Lommel
Leidingwerk vervangen Heusden-Zolder
Grote badkamer renoveren Bilzen
Badkamer verbouwen Tongeren
Toilet en douche vervangen Houthalen-Helchteren
Ligbad vervangen Lanaken
Badkamer opnieuw betegelen Maaseik